Vatikan’da Tarihi Tören: Papa Leo’dan İlk Ziyaret Türkiye’ye

Papa Leo’nun Göreve Başlama Töreni: Sade ve Anlamlı

Papa Leo, Birleşik Krallık saatiyle 09.00’da göreve başlama ayininde selefi Francis’ten farklı bir tercih yaparak gösterişsiz bir tören düzenledi. Yeni Papa, kalabalığı “papamobil” ile selamlayarak kurşun geçirmez araç yerine halkla doğrudan iletişim kurabileceği bir taşıt tercih etti.

Olağanüstü Güvenlik Önlemleri Alındı

Vatikan, tarihi tören için büyük güvenlik önlemleri aldı. 250 bin kişinin beklediği ayin için bölgeye 6 bin ek polis, keskin nişancılar, bomba imha uzmanları ve anti-drone sistemleri getirildi. Tören boyunca St. Peter Meydanı’nda güvenlik en üst seviyede tutuldu.

Papa Leo, Apostolik Saray’a Taşınıyor

Yeni Papa Leo’nun göreve resmen başlamasının ardından Vatikan’daki Apostolik Saray’a taşınması bekleniyor. 16. yüzyıldan kalma bu tarihi yapı, St. Peter Meydanı’na bakan ve yaklaşık 10 odadan oluşan papalık dairelerine ev sahipliği yapıyor. Papa Francis’in aksine, Papa Leo’nun bu tarihi sarayı tercih etmesi bekleniyor.

Gelenek Bozulmadı: Taçsız Tören

Papa Leo, göreve taç giyerek değil sade bir inaugurasyon töreniyle başlamayı tercih etti. Bu, tarihi boyunca papaların geleneksel olarak taç giymesiyle sona eren bir geleneği sürdürdü. Tören, halkla bütünleşmeyi ön planda tutuyor.

Papa Leo’nun göreve başlama töreni, uluslararası diplomasi açısından da önemliydi. Birleşik Krallık’ı temsilen Prens Edward katılırken, Kral Charles’tan herhangi bir açıklama gelmedi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski törende hazır bulundu ve İtalya ziyareti sırasında bazı liderlerle görüşmeler yapmayı planladığını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nden Senatör JD Vance ve eşinin yanı sıra Dışişleri Bakanı Marco Rubio da törene katılanlar arasındaydı. Kanada Başbakanı Mark Carney de Roma ziyareti kapsamında Papa Leo’nun törenine katıldı ve ikili temaslarda bulundu.

İlk Ziyaret Türkiye’ye Olacak

Papa Leo’nun en dikkat çekici açıklaması, ilk yurt dışı ziyaretinin Türkiye’ye olacağı yönündeydi. İlk İznik Konsili’nin 1700. yıl dönümü münasebetiyle selefi Papa Franciscus’un gitmeyi istediği ancak ömrünün yetmediği hatırlatılarak kendisinin gitmeyi planladığı belirtildi. Bu ziyaret, Hristiyanlık tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Birinci İznik Konsili’nin 1700. yılına özel bir anlam katacak.

Related Posts

Cübbeli Ahmet, zirai don olayını zinaya bağladı, CHP’den tepki geldi: Malatyalılardan özür dilemelidir

Cübbeli Ahmet, zirai don olayını zinaya bağladı, CHP’den tepki geldi: Malatyalılardan özür dilemelidir

Madencilerin değil köylünün sesi olun

AKP’li vekillerin, zeytinliklerde madencilik faaliyetlerinin önünü açacak yasa teklifini Meclis’e
sunması tepki çekti. İkizköylüler, yasa teklifi geri çekilene kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Britanya, Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Konsolosluğundaki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Britanya, Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Konsolosluğundaki diplomatlarının ailelerini geri çekti

Son dakika… Erdoğan ‘İsrail-İran’ gerilimine ilişkin ilk kez konuştu: Sinsi bir amaç var

Son dakika haberi… Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört gün sonra Ortadoğu’daki gerilime ilk kez değindi. İsrail’in nükleer tesisleri hedef almasını ‘bahane’ olarak niteleyen Erdoğan, “Saldırının çok kapsamlı ve sinsi amaçları olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

DEM Parti’den Adalet Bakanlığı’na İmamoğlu başvurusu

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan, Ekrem İmamoğlu ile görüşebilmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapacak.

Antalya’da yabancıların ‘aile mezarlığı’ ilgisi arttı

Son yıllarda farklı ülkelerden insanların yerleşip yaşamlarını sürdürdüğü Antalya’da hızla artan yabancı nüfusu, mezarlıklarda defnedilen gayrimüslim sayısını artırdı. Geçen yıl 190 yabancı uyruklunun defnedildiği Antalya’da bu yıl 79 defin yapıldı. 60 yabancının aile mezarlığı satın aldığı kentte, tahsis işlemlerinin 7’si bu yıl yapıldı.