İnternet tarayıcılarına da yapay zeka geliyor

Yapay Zekâ Destekli Tarayıcı Opera Neon Kullanıcıların Dikkatini Çekiyor

Opera Neon, kullanıcılar adına görevler üstlenebilen yapay zekâsıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Alışveriş yapma, formları doldurma, seyahat rezervasyonları gibi işlemleri kendi başına gerçekleştirebilen tarayıcı, aynı zamanda oyun, internet sitesi veya rapor oluşturabiliyor.

Tarayıcının sol tarafındaki yeni “Chat”, “Do” ve “Make” butonları sayesinde bu özelliklere kolayca erişilebiliyor:

  • Chat: Web üzerinde aramalar yapma, gezilen sayfalar hakkında bilgi alma gibi yapay zekâ sohbet işlevlerini sunuyor.
  • Do: Özel bir yapay zekâ olan “Tarayıcı Operatörü” ile kullanıcı adına işlemler gerçekleştirebiliyor.
  • Make: Kod, metin, oyun gibi içerikleri üretebileceğiniz yaratıcı bir alandır. Tüm bu işlemler, Opera’nın bulutta çalışan sanal makinesi üzerinden gerçekleşiyor ve kullanıcılar çevrimdışıyken bile tamamlanabiliyor.

Opera Neon’un Ücretlendirme Politikası

Opera, Neon’un herkese açık hale geldiğinde ücretli bir hizmet olacağını duyurdu ancak fiyatlandırma detayları henüz paylaşılmadı.

Tarayıcı Savaşları Kızışıyor

Opera, yapay zekâ destekli tarayıcı geliştirme yarışına hızlı ve iddialı bir giriş yapıyor. Benzer projeler üzerinde çalışan Google ve The Browser Company gibi firmalar da bulunuyor. Ancak bu tarz yapay zekâ destekli araçların vaat ettikleri ne kadar başarılı olacak, ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacaktır.

Related Posts

iOS 26 alacak iPhone modelleri: Güncellemeyi hangi modeller alacak?

iOS 26 güncellemesi ile birlikte bazı modeller artık desteklenmeyecek. iOS 26’yı kullanmak için yeni bir iPhone almanız gerekebilir.

ChatGPT çöktü mü?

Yapay zeka robotu ChatGBT’ye 10 Haziran 2025 Salı günü öğle saatleri itibaryla erişim sorunu yaşandı. Erişim dünya ölçeğinde gerçekleşirken, kullanıcılar ChatGPT’ye giriş yaptıklarında ya da soru sordukarında “Mesajınız iletilemedi”, “Mesaj akışında …

ChatGPT ile konuşmalarınız “sonsuza dek” saklanabilir!

OpenaI CEO’su Sam Altman, yapay zekâ ile görüşmelerin “doktor ya da avukatla konuşurmuşçasına” özel olması gerektiğini söylüyor ancak ChatGPT yakında tüm görüşmelerimizi saklamak zorunda kalabilir

Balkanlar’da 2 milyonluk nüfusa sahip ülke, dünyayı değiştirebilecek bir sisteme sahip!

Slovenya’da araştırmacılar, geleneksel klimalarda kullanılan zararlı gazlara veda ettirecek elastokalorik soğutma sistemiyle iklimlendirme devrimini başlatıyor.

Dünyanın sonu senaryolarına ve iletişimsizliğe çözüm: ‘Meshtastic’ ile altyapısız mesajlaşma devri

Tüm iletişim ağları çökmüş, telefonunuz işe yaramaz hale gelmiş ve internet işlevsel olarak yok olmuş durumda. Güvendiğiniz insanlarla yardım ve hayatta kalmak için bağlantı kurmanız gerekiyor. Peki ne yaparsınız? Daha da önemlisi, buna nasıl …

Panik 14 Mayıs’ta başladı: Taş devrine geri mi dönüyoruz sorularına NASA’dan açıklama!

14 Mayıs’ta kaydedilen X2.7 sınıfı güçlü Güneş parlamasının ardından “Taş Devri’ne dönüş” başlıkları vatandaşları tedirgin etti. NASA ve klimatologlar taş devrine dönüşün mümkün olup olmadığını yanıtladı.