Gaziantep’te Kadınlar Dünya Mutfağını Öğreniyor

Türkiye’nin ilk gastronomi şehri Gaziantep’te kurulan atölyede açılan yiyecek içecek bölümü kursunda kadınlar, dünya mutfağına ait yemekleri öğreniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Güvenevler Halil Karaduman Sanat ve Eğitim Merkezi’nde 2019 yılında yiyecek içecek bölümü kursu açıldı. Yoğun ilgi gören kursta geleceğin aşçıları ve şefleri yetiştiriliyor.

Çeşitli kursların bulunduğu merkezde açılan yiyecek içecek bölümü kursunda çocuklara, gençlere ve kadınlara, Türk ve Gaziantep mutfağının yanı sıra dünya mutfağına ait yemeklerde öğretiliyor.

Çocukların, gençlerin ve kadınların mutfakta bir araya gelerek farklı kültürler ile yöresel yemeklerin yapımının öğrenmesinin hedeflendiği kursa katılan kursiyerler, Türk ve dünya mutfağına ait yemekleri yapmayı öğreniyor.

Kursa katılan kursiyerlere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretiliyor, iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri de kazandırılıyor. Kursta kurulan füzyon mutfakta ise kursiyerler, dünya mutfağından pişirme teknikleri ve soslarını öğrenerek, farklı ülkelere ait yemek kültürlerini aynı tabakta harmanlıyor.

Kursiyerler, teorik eğitimin yanı sıra uygulama mutfağında yöresel Türk yemeklerinin yanı sıra dünya mutfağına ait farklı lezzetleri deneyimleyerek mesleki tecrübe kazanıyor.

Güvenevler Halil Karaduman Sanat ve Eğitim Yiyecek İçecek Bölümü Eğitmeni Bilgen Külekçi, füzyon mutfağında öğrencilere uluslararası mutfaklar konusunda eğitim verdiklerini söyledi.

Zengin Gaziantep mutfağının yanı sıra dünya mutfağına ait farklı lezzetleri füzyon mutfağında yapan kursiyerlerin kendilerini geliştirdiklerini belirten Külekçi, “GASMEK kurslarımızda amacımız yiyecek içecek hizmetleri bölümünün amacı yeniliklere açık olan tabaklar çıkarmak bu yüzden de en son füzyon mutfak kursumuzu açtık. Farklı dünya mutfaklarında pişirme teknikleri ve soslarla yeni tabaklar çıkarıp öğrencilerimizi mutlu etmeye çalışıyoruz. Hem çeşit üretmeyi hedefliyoruz hem de öğrencilerimize Gaziantep mutfağı dışında klasik tarifler dışında farklı tariflerle gündeme ayak uydurarak farklı tabaklar çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Kursa katılan kursiyerler ise füzyon mutfağı ile tanışmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek kurs sayesinde dünya mutfağını öğrendiklerini dile getirdiler.

Kursiyerlerden 70 yaşındaki Oya Büyükuncu, füzyon mutfağında öğrendiği lezzetleri evde de yapmaya başladığını ve herkes tarafından beğenildiğini söyleyerek, kursta emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünya mutfağının inceliklerini öğrendikleri kursun çok güzel geçtiğini belirten Gülsüm Zengin, füzyon mutfak ile ilk defa tanıştığını ve kurstaki öğrendikleri lezzetlerin dikkat çekici olduğunu ifade etti. – GAZİANTEP

Related Posts

Uçağın sağ motoru kalkışta alev aldı: Yunan adasında facianın eşiğinden dönüldü

Korfu adasından Almanya’ya giden uçağın motoru havadayken yanmaya başladı.

Ağrı’nın Tutak İlçesinde Portatif Yüzme Havuzu Hizmete Girdi

Tutak ilçesinde açılışı yapılan portatif yüzme havuzu, gençlerin spora yönlendirilmesi amacıyla önem taşıyor. Kaymakam Ahmet Coşkun, ilçe esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ayrıca, gençlerin istihdamı için eğitim protokolü imzalandı.

Kayseri Amatör Futbolda Yeni Sezon Hazırlıkları

Kayseri Süper Amatör ve 1.Amatör Küme 2025-2026 sezonu Eylül’de başlayacak. Hazırlıklar sürüyor.

Eskişehir’de Enerjik Spor Etkinliği

Dede Korkut Parkı’ndaki sabah spor etkinliği, vatandaşları güne zinde başlatıyor.

Trump, Putin ile Görüşmede Başarı Şansını Yüzde 25 Olarak Değerlendirdi

Trump, Putin ile Alaska’da yapacağı görüşmenin olumsuz sonuçlanma ihtimalinin yüzde 25 olduğunu açıkladı.

Eşini yaralayıp kendisini vurmuştu: 3 gün sonra öldü

Ordu’da eşini tabanca ile vurarak yaradıktan sonra kendi başına ateş eden İlkay Mızrak, tedavi gördüğü hastanede 3 gün sonra hayatını kaybetti.