Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şu şekilde:

  • 1999 yılında Pınarhisar’a gitmeden önce MÜSİAD’ın beni fahri üye olarak kabul etmesini her zaman şükranla hatırladım. Sadece 28 Şubat döneminde değil öncesinde ve sonrasında MÜSİAD, demokrasiden ve özgürlükten yana bir duruş sergiledi.
  • MÜSİAD üretmekten, Türkiye için çalışmaktan asla vazgeçmedi. 35 yıldır duruşunuzu ve samimiyetinizi muhafaza ettiniz. Kanaat ve bereket kavramlarıyla ticaret yapmayı ihmal etmediniz. Türkiye’nin 23 yılda yazdığı başarı hikayesinde enmeği olanlardan biri de MÜSİAD ailesidir. Son 23 yılda milli iradeyi ve demokrasimizi hedef alan saldırıların karşısında MÜSİAD’ın kararlı duruşu yadsınamaz.

SABIR İSTEDİ

“MÜSİAD’ın ülkemiz ve insanlık için yürüttüğü mücadelesine her zaman destek olduk. İnşallah gelecekte de birlikte olacağız. Dünyamız kritik bir süreçten geçiyor. Salgın döneminde 60 yılın zirvesine çıkan enflasyondaki direnç henüz kırılamadı. Uluslararası ilişkilerden siyasete toplumsal olaylara kadar tehditler giderek artıyor. Suların sakinleşmesi biraz daha zaman alacaktır. Hükümet olarak fırtınalı sularda gemiyi limana ulaştıracak tecrübeye ve iradeye sahibiz. Sabırlı bir şekilde yol alıyoruz.”

Yıllık enflasyon 11 aydır kesintisiz düşüyor. Mali disiplinden de taviz vermiyoruz. Harcama disiplini ve tasarruf tedbirlerini bu yıl da aynı kararlılıkla sürdürüyoruz. Dış dengede de tablo olumlu. Cari açığımız istikrarlı şekilde geriliyor. Hem enflasyonu hem dış açığı aşağı çekiyoruz. İç ve dış talepte geçici yavaşlamalar olabilir. Bunlar gayet doğal. Büyüme hedefiyle yolumuza devam ediyoruz.

REZERVLER ARTMAYA BAŞLADI

“Bu haftadan itibaren rezervlerimiz yeniden artmaya başladı. Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam, bunlarla birlikte ilkelerimize bağlılığımızı koruyoruz.”

“Son 1,5 aydır yaşanan dalgalanmalar karşısında başarılı bir sınav verdik. Programın şoklara, manipülatif saldırı ve sabotaj girişimlerine karşı ne denli dayanıklı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Malum çevrelerin operasyonları ellerinde patladı. Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında pozitif yönde ayrıştığına hep birlikte şahit olacağız.”

*Ayrıntılar geliyor…

Related Posts

Her 10 yılda bir yapılması gerekiyordu en son 2001’de yapıldı: 24 yıl sonra sayım!

Türkiye tarımda kendi kendine yeten ülke olmaktan çıktı. Tarım dışa bağımlı hale geldi. AKP ise tam 24 yıl sonra “genel tarım sayımı” yapmaya karar verdi. Her 10 yılda bir yapılması gereken sayım en son 2001’de yapılmıştı. Sayımın nasıl yapılacağı konusunda ise soru işaretleri var.

ABD’de borç limiti için harekete geçme çağrısı

ABD Hazine Bakanı Bessent, borç limiti tedbirlerinin ağustos ayında tükenebileceğini belirterek Kongre’ye çağrı yaptı.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Borsada takas süresi düzenlemesi piyasayı nasıl etkiler?

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Ekeke, Borsada takas tarihinin T+1 (işlem gününü takip eden 1. iş günü) olarak revize edilmesi halinde işlem hacimlerinde artışların izlenebileceğini söyledi.