Gaziantep’te Kadınlar Dünya Mutfağını Öğreniyor

Türkiye’nin ilk gastronomi şehri Gaziantep’te kurulan atölyede açılan yiyecek içecek bölümü kursunda kadınlar, dünya mutfağına ait yemekleri öğreniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Güvenevler Halil Karaduman Sanat ve Eğitim Merkezi’nde 2019 yılında yiyecek içecek bölümü kursu açıldı. Yoğun ilgi gören kursta geleceğin aşçıları ve şefleri yetiştiriliyor.

Çeşitli kursların bulunduğu merkezde açılan yiyecek içecek bölümü kursunda çocuklara, gençlere ve kadınlara, Türk ve Gaziantep mutfağının yanı sıra dünya mutfağına ait yemeklerde öğretiliyor.

Çocukların, gençlerin ve kadınların mutfakta bir araya gelerek farklı kültürler ile yöresel yemeklerin yapımının öğrenmesinin hedeflendiği kursa katılan kursiyerler, Türk ve dünya mutfağına ait yemekleri yapmayı öğreniyor.

Kursa katılan kursiyerlere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretiliyor, iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri de kazandırılıyor. Kursta kurulan füzyon mutfakta ise kursiyerler, dünya mutfağından pişirme teknikleri ve soslarını öğrenerek, farklı ülkelere ait yemek kültürlerini aynı tabakta harmanlıyor.

Kursiyerler, teorik eğitimin yanı sıra uygulama mutfağında yöresel Türk yemeklerinin yanı sıra dünya mutfağına ait farklı lezzetleri deneyimleyerek mesleki tecrübe kazanıyor.

Güvenevler Halil Karaduman Sanat ve Eğitim Yiyecek İçecek Bölümü Eğitmeni Bilgen Külekçi, füzyon mutfağında öğrencilere uluslararası mutfaklar konusunda eğitim verdiklerini söyledi.

Zengin Gaziantep mutfağının yanı sıra dünya mutfağına ait farklı lezzetleri füzyon mutfağında yapan kursiyerlerin kendilerini geliştirdiklerini belirten Külekçi, “GASMEK kurslarımızda amacımız yiyecek içecek hizmetleri bölümünün amacı yeniliklere açık olan tabaklar çıkarmak bu yüzden de en son füzyon mutfak kursumuzu açtık. Farklı dünya mutfaklarında pişirme teknikleri ve soslarla yeni tabaklar çıkarıp öğrencilerimizi mutlu etmeye çalışıyoruz. Hem çeşit üretmeyi hedefliyoruz hem de öğrencilerimize Gaziantep mutfağı dışında klasik tarifler dışında farklı tariflerle gündeme ayak uydurarak farklı tabaklar çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Kursa katılan kursiyerler ise füzyon mutfağı ile tanışmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek kurs sayesinde dünya mutfağını öğrendiklerini dile getirdiler.

Kursiyerlerden 70 yaşındaki Oya Büyükuncu, füzyon mutfağında öğrendiği lezzetleri evde de yapmaya başladığını ve herkes tarafından beğenildiğini söyleyerek, kursta emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünya mutfağının inceliklerini öğrendikleri kursun çok güzel geçtiğini belirten Gülsüm Zengin, füzyon mutfak ile ilk defa tanıştığını ve kurstaki öğrendikleri lezzetlerin dikkat çekici olduğunu ifade etti. – GAZİANTEP

Related Posts

Avcılar’da 1999 Depremi Anıldı

Marmara depreminde hayatını kaybedenler için Avcılar’da anma yürüyüşü düzenlendi.

Yeniden Refah Sözcüsü Kılıç: Belediye başkanlarının dönem sona erinceye kadar seçildikleri partiden ayrılmaları yasaklanmalı!

Yeniden Refah Sözcüsü Kılıç: Belediye başkanlarının dönem sona erinceye kadar seçildikleri partiden ayrılmaları yasaklanmalı!

ABD gemilerine karşı Çin’in yeni füzeleri devrede

Çin, düşman savaş gemilerini batırmak üzere tasarlanan dört yeni füzesini tanıtacak.

Kapadokya’da sürücünün zor anları: Navigasyon peribacalarının arasına soktu!

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Nevşehir’de bir sürücü, navigasyon uygulamasının yanlış yönlendirmesi sonucu aracıyla peribacalarının arasına girdi.

Tamirciye bırakılan Ferrari pert oldu

İstanbul’da tamire bırakılan bir Ferrari, motor ustasının deneme sürüşünde kaza yapması sonucu pert oldu.

Burdur’da bir evden 20 kamyon çöp çıktı: Ekipler 6 yıl önce de temizlemişti

Çukur Mahallesi’nde yaşayan yaşlı bir çifte ait evden yayılan kötü koku üzerine mahalle sakinleri belediyeye ihbarda bulundu. İhbar üzerine adrese gelen Temizlik ve Fen İşleri ile Zabıta ekipleri, evde sanayi ve mobilya atıkları, saman balyası ile …